Mακαρονάδα με γαρίδες και κολοκυθάκια. Ένα πιάτο πολύχρωμο με γεύση που θα τη θυμάστε για καιρό.
Υλικά:
½ κιλό σπαγγέτι
3 κολοκυθάκια κομμένα σε μπαστουνάκια
12 γαρίδες μεγάλο μέγεθος
400 γραμ ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
2-3 σκελίδες σκόρδο λειωμένες
½ φλιτζάνι κρασί
½ φλιτζ ελαιόλαδο
1 κουταλάκι ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τις γαρίδες από τα κεφάλια, το κέλυφος της πλάτης και το έντερο. Ζεσταίνουμε το λάδι σε βαθύ μεγάλο τηγάνι και σοτάρουμε το σκόρδο. Ρίχνουμε και τα κολοκυθάκια και τα σοτάρουμε και αυτά μαζί με τις ντομάτες και τη ζάχαρη για 5-6 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε και τις γαρίδες, τις σβήνουμε με το κρασί και τις βράζουμε για 4-5 λεπτά ακόμα.
Βράζουμε στο μεταξύ τα ζυμαρικά και τα σουρώνουμε. Τα ρίχνουμε στο τηγάνι, τα ανακατεύουμε όλα μαζί και σερβίρουμε αμέσως.
Zυμαρικά και μπιφτέκια. Εμείς σήμερα θα σας δείξουμε έναν πρωτότυπο τρόπο για να παρουσιάσετε το κλασικό αυτό πιάτο!
Υλικά:
1 κιλό κιμά
1 κρεμμύδι λιωμένο στο μούλτι
2 κ.σ. ρίγανη
½ φλιτζάνι φρυγανιά
1 πακέτο μακαρόνια
για τη σάλτσα:
1 κ.σ. σάλτσα ντομάτας
2 κρεμμύδια λιωμένα στο μούλτι
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κ.σ. ρίγανη
Αλάτι
1,5 λίτρο νερό
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε πολύ καλά τα μπιφτέκια. Με ένα μεγάλο κουτάλι παίρνουμε ίσες ποσότητες από τον κιμά και σχηματίζουμε μπάλες στις οποίες θα περάσουμε ωμά τα σπαγγέτι (γύρω στα 10-12) και τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο ταψί . Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά της σάλτσας και την αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά και αρχίζουμε να βάζουμε τα μπιφτέκια με τα σπαγγέτι μέσα στην σάλτσα να βράσουν, βάζουμε 4-5 ανάλογα πόσο μεγάλη είναι η κατσαρόλα μας, τα βράζουμε για 3-4 λεπτά και τα αφαιρούμε προσεκτικά με την ειδική κουτάλα και επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα μπιφτέκια.
Ένα εύκολο και γρήγορο φαγάκι που θα ικανοποιήσει όλη την οικογένεια.
Υλικά:
1 πακέτο πέννες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
300γρ μπρόκολο, το κοτσάνι κομμένο σε κομματάκια και το πάνω μέρος κομμένο στη μέση
1 κύβο λαχανικών
1 κουταλάκι μουστάρδα
200γρ κρέμα γάλακτος
100γρ τυρί που λιώνει
1 μικρό μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ κουταλάκι θυμάρι
Εκτέλεση:
Σε μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό ρίξτε τις πέννες, κρεμμύδι και μπρόκολο για περίπου 7 λεπτά. Προσθέστε το πάνω μέρος του μπρόκολου και αφήστε να ψηθούν για ακόμη 3 λεπτά. Κρατήστε περίπου μισό λίτρο νερό από την κατσαρόλα και στραγγίξετε τα μακαρόνια και λαχανικά. Επιστρέψτε το νερό στη κατσαρόλα και προσθέστε τον κύβο λαχανικών. Ανακατεύοντας ρίξτε τη μουστάρδα και την κρέμα γάλακτος. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι και αφήστε το να κοχλάσει.
Ρίξτε μέσα στην κατσαρόλα τα ζυμαρικά, τα λαχανικά και το μισό τυρί και ανακατέψτε καλά μέχρι να λιώσει το τυρί. Ρίξτε το μαϊντανό και ανακατέψτε. Προθερμάνετε το γκριλ για περίπου 3 λεπτά. Βάλτε τα μακαρόνια με τα λαχανικά σε ξέβαθο πυρίμαχο σκεύος. Σε ένα μπωλ, ανακατέψτε μαζί το τυρί και το θυμάρι και ρίξτε τα πάνω από τα μακαρόνια. Βάλτε το σκεύος στο φούρνο για 3-5 λεπτά μέχρι να κάνει κρούστα το τυρί. Βγάλτε το σκεύος απ’ το φούρνο και αφήστε το για 5 λεπτά πριν να σερβίρετε.
Η μακαρονάδα της εβδομάδας είναι πράσινη και θρεπτική! Και ναι ο αρακάς είναι ένας τρόπος για να τον γευτούν τα παιδιά χωρίς φωνές!
Υλικά:
2 φλ. κομμένο κρεμμύδι
3 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο
250 γρ μπέικον
1/2 φλ. ελαιόλαδο
2 φλ. καθαρισμένο αρακά (γύρω στο 1 κιλό)
1/2 φλ. κομμένος μαϊντανός
1 1/2 φλ. νερό
αλάτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
500γρ. ζυμαρικά παπαρδέλες
1 1/2 φλ. παρμεζάνα
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα (ή βαθύ τηγάνι) και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι το μπέικον και το σκόρδο για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα.Προσθέτουμε τον αρακά, το μισό από το μαϊντανό, το νερό και αλάτι. Σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμεγια 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.Βράζουμε τα ζυμαρικά στο αλατόνερο μέχρι να γίνουν «αλ ντέντε». Τα σουρώνουμε.
Ρίχνουμε τη μισή από τη σάλτσα σε μια μεγάλη πιατέλελα σερβιρίσματος, προσθέτουμε τα μισά ζυμαρικά και το μισό τυρί και ανακατεύουμε.Ρίχνουμε και την υπόλοιπη σάλτσα με το τυρί και τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε ξανά και πασπαλίζουμε με τον υπόλοιπο μαϊντανό. Ρίχνουμε το φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως.
Ένα πολύχρωμο πιάτο γεμάτο θρεπτικές ουσίες για να μεγαλώσουν τα μικρά μας!
Υλικά
16 λαζάνια (περίπου μισό πακέτο)
4 κ.σ ελαιόλαδο
2 μελιτζάνες φλάσκες σε κυβάκια
2 κολοκυθάκια σε κυβάκια
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
3 μεγάλες ντομάτες τριμμένες
½ φλ. ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
1 φλ. τσαγιού τριμμένη γραβιέρα
2 φλ. τσαγιού φέτα θρυμματισμένη
αλάτι
πιπέρι
1 κουτί γάλα εβαπορέ πλήρες
3 αβγά
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις μελιτζάνες. Μετά από 4-5 λεπτά (μόλις μαραθούν) προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και αλατίζουμε. Ανακατεύουμε και μετά από 3 λεπτά βάζουμε την τριμμένη ντομάτα και 1 φλ. τσαγιού νερό και αφήνουμε να πάρει μια βράση με χαμηλωμένη τη φωτιά. Μαγειρεύουμε για 7-8 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Στρώνουμε μια σειρά λαζάνια σε λαδωμένο ταψί και αδειάζουμε από πάνω το μισό μίγμα λαχανικών. Πασπαλίζουμε με τη μισή γραβιέρα και το μισό ανθότυρο (ή τη φέτα). Σκεπάζουμε με άλλη στρώση λαζάνια και από πάνω ρίχνουμε το υπόλοιπο μίγμα λαχανικών. Τέλος , βάζουμε άλλη μια στρώση από λαζάνια και πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα τυριά.
Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά με το πιρούνι το γάλα με τα αυγά, αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε το φαγητό. Ψήνουμε για 35 λεπτά ώσπου να ροδίσει η επιφάνεια και σερβίρουμε το φαγητό ζεστό ή χλιαρό.
Όσπρια και ζυμαρικά «παντρεύουνται» σε μια νοστιμιά που μας έρχεται από το Μεξικό.
Υλικά
1 ½ κουταλιά του γλυκού κύμινο
1 κουτί ψιλοκομμένες ντομάτες
1 κουτί σάλτσα ντομάτας
1 πακέτο λαζάνια
1 κονσέρβα καλαμπόκι
1 κονσέρβα φασόλια μαύρα ή κοκκινα
2 κούπες τυρί τριμμένο
¼ κούπας κομμένα πράσινα κρεμμύδια
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Τοποθετήστε σε ένα πυρέξ λίγη σάλτσα, κύμινο, λίγες ψιλοκομμένες ντομάτες και βάλτε πάνω δύο λαζάνια. Βάλτε ½ κούπα καλαμπόκι και τα μισά φασόλια. Ρίξτε ½ κούπα τυρί και 2/3 κούπας σάλτσα και από πάνω προσθέστε τα λαζάνια. Ξανακάντε την ίδια διαδικασία με νέα στρώση. Από πάνω βάλτε τα δύο τελευταία λαζάνια και ρίξτε πάνω τη σάλτσα. Ρίξτε το υπόλοιπο τυρί. Καλύψτε το και ψήστε το για 30 λεπτά στο φούρνο.
Τα πολύχρωμα ζυμαρικά θα ξετρελάνουν τα παιδιά και σε συνδυασμό με τα καλοκαιρινά λαχανικά θα πλημμυρίσουν το πιάτο με χρώματα και απίθανα αρώματα.
Υλικά:
1 πακέτο τριβελάκι τρικολόρε
2 μελιτζάνες
2 φλιτζάνια ντοματίνια
2 πιπεριές
1 καυτερή πιπεριά
2 κολοκυθάκια
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 φλιτζάνι φασολάκια ζεματισμένα
λίγος μαϊντανός ,δυόσμος και ρίγανη
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Βράζουμε το τριβελάκι σε αλατισμένο νερό, το σουρώνουμε και το λαδώνουμε για να μην κολλήσει. Σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα, μαζί με το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τα λαχανικά ψιλοκομμένα, εκτός από τη μελιτζάνα και τα αχνίζουμε για 5-10 λεπτά. Κόβουμε τη μελιτζάνα σε κυβάκια και την ψήνουμε στο φούρνο, ραντισμένη με λίγο ελαιόλαδο, για 20 λεπτά στους 190 βαθμούς, στην πάνω αντίσταση. Προσθέτουμε στη σάλτσα τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και τη μελιτζάνα. Βάζουμε μέσα στο φαγητό το τριβελάκι και τα μυρωδικά και σερβίρουμε σε μια πιατέλα με μπόλικο πιπέρι.
Μια φουρνιστή μακαρονάδα είναι ο,τι καλύτερο για το μεσημεριανό σας γεύμα. Μπορείτε να προσθέσετε και επιπλέον υλικά ανάλογα με το γευστικό σας γούστο αλλά και με το τι υπάρχει στο ψυγείο σας.
Υλικά:
1 λουκάνικο χωριάτικο
6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
¼ κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι
1 τριμμένη ντομάτα
3 φλιτζάνια νερό
350γραμ. μακαρόνια
½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
¾ του φλιτζανιού τυρί παρμεζάνα
¼ του φλιτζανιού ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
1 φλιτζάνι τυρί τριμμένο
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε ένα τηγάνι τσιγάρισε το λουκάνικο με λίγο λάδι μέχρι να αρχίσει να παίρνει χρώμα, περίπου 4 λεπτά. Στην συνέχεια πρόσθεσε το σκόρδο και το πιπέρι και μαγείρεψε ώσπου να πάνε παντού τα μυρωδικά για περίπου 1 λεπτό. Τρίψε σε ένα τρίφτη την ντομάτα κα πρόσθεσε την στο τηγάνι μαζί με ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Μείωσε την δύναμη της φωτιάς σε μέτρια έως χαμηλή θερμότητα και σιγόβρασε για 8-10 λεπτά. Πρόσθεσε το νερό και τα μακαρόνια και αύξησε την φωτιά ανακατεύοντας συχνά για 15-18 λεπτά.
Αφαίρεσε από την θερμότητα και ανακάτεψε τα ζυμαρικά. Ανακάτεψε την κρέμα γάλακτος με ½ του φλιτζανιού παρμεζάνα και 3 κουταλιές της σούπας βασιλικό. Δοκίμασε το μείγμα και πρόσθεσε αν θέλεις αλάτι και πιπέρι. Πρόσθεσε την άσπρη σάλτσα μέσα στο τηγάνι και ανακάτεψε. Πασπάλισε με την υπόλοιπη μοτσαρέλα και τη υπόλοιπη παρμεζάνα που περίσσεψε πάνω από τα μακαρόνια και μετέφερε στον φούρνο. Ψήσε μέχρι τα τυριά να λιώσουν και να βράσει η σάλτσα για περίπου 10 λεπτά. Πασπάλισε με φρέσκο βασιλικό και σέρβιρε.
Σημεία Πώλησης | Συνταγές |
Ζήτηση Προσφοράς | ||||
Περισσότερα | Περισσότερα | Περισσότερα |
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: |
ΤΗΛΕΦΩΝΑ: Σταθερό: 2231061043 |
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ: |